Про це президент України Петро Порошенко заявив під час зустрічі з міністром МЗС Нідерландів Франсом Тіммермансом, інформує сайт президента.

"За наявною інформацією, сьогодні європейські експерти повернулись, але їм знов заважають у роботі, не дають можливості збирати докази, брутально поводяться з тілами загиблих. Ми вважаємо, що ця ситуація є неприпустимою. Ми не допустимо перешкоджання у роботі комісії і того, щоб представники інших країн не мали можливості провести об’єктивне дослідження", - сказав Порошенко.

Окрім цього, глава держави повідомив, що готуються міжнародні юридичні позови, щоб так звані "ЛНР" та "ДНР" були визнані терористичними організаціями у світі.

"Я впевнений у тому, що суд над терористами має відбутися обов’язково", - додав він.

Як відомо, на території України поблизу кордону з РФ збили малайзійський лайнер. Загинули усі пасажири та члени екіпажу.

За словами радника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, цивільний літак над Торезом збили проросійські бойовики із зенітно-ракетного комплексу "Бук".

У суботу, 19 липня, в СБУ заявили, що Росія чинить спроби приховати свою причетність до трагедії.

Компанія “Malaysia Airlines” встановила громадянство 257-ми осіб із 298-ми, які перебували на борту збитого в Донецькій області літака “Боїнг-777”.

Президент України Петро Порошенко назвав цю катастрофу терактом. У свою чергу, президент Росії Володимир Путін поклав відповідальність за катастрофу малайзійського літака на Україну.