У свою чергу, міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп викликала "на килим" за поясненнями російського посла Володимира Морозова.

Як заявив Ебботт, російський посол відразу ж поспішив перекласти усю відповідальність за трагедію на Україну. За словами прем'єра, спроби Росії самоусунутися від відповідальності тільки тому, що трагедія сталася в небі над Україною "не витримують жодної критики".

"Хочу сказати австралійському народу, що з моєї точки зору, ситуацію, коли підтримувані Росією повстанці можливо вбили австралійців з важкої зброї, яка могла прибути з Росії, ми сприймаємо дуже негативно і вимагаємо всебічного розслідування", - сказав він.

Ебботт зазначив, що дуже важливо не дозволити Росії завадити повномасштабному розслідуванню обставин трагедії.

"Це не аварія, це злочин. А злочинцям не можна давати уникнути покарання за скоєне. Має бути проведено неупереджене міжнародне розслідування і Росії точно не можна дозволяти заважати цьому", - додав він.

Говорячи про російсько-український конфлікт він зазначив, що "знущанню великих країн над малими, попранню права і порядності в гонитві за національним самовихвалянням та безрозсудній байдужості до людського життя немає місця в нашому світі".

Як відомо, на території України поблизу кордону з РФ збили малайзійський лайнер. Загинули усі пасажири та члени екіпажу.

За словами радника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, цивільний літак над Торезом збили проросійські бойовики із зенітно-ракетного комплексу "Бук".

За даними МЗС України, на місці авіакатастрофи малайзійського “Боїнга-777”, що впав у Донецькій області, знайдені тіла 181 загиблого.

Компанія “Malaysia Airlines” втановила громадянство 257-ми осіб із 298-ми, які перебували на борту збитого в Донецькій області літака “Боїнг-777”.

Президент України Петро Порошенко назвав цю катастрофу терактом.

У свою чергу, президент Росії Володимир Путін поклав відповідальність за катастрофу малайзійського літака на Україну.