Очільник уряду відзначив – важливо, щоб військова продукція була зроблена в Україні. Як приклад, навів автозавод "Краз" який завдяки військовим замовленням завантажений роботою на 100 % до кінця року. Яценюк відзначив нові кразівські джипи "Кугуари" і навіть сам на ньому проїхався. Машина витримує влучання кулі калібру 7,62 з автомата або СВД. Бійці залишаться живими навіть якщо куля влучить у скло.

Прем'єр-міністр зазначив, що 37 250 нацгвардійців амуніцією будуть повністю забезпечені вже до 10 жовтня. Наприкінці свого візиту на полігон Яценюк поспілкувався з бійцями, які вже скоро відбудуть у зону АТО, і навіть скуштував сухпайок.

На полігоні в Нових Петрівцях Яценюку представили плани двох нових центрів підготовки для українських солдатів. Згідно з ним в Нових Петрівцях мають побудувати базу, на якій будуть створені умови для відпрацювання бою в міських умовах, у горах та в інших місцевостях. А біля київського водосховища має з'явитися полігон "Старе". Втім, остаточного кошторису для створення цих баз поки немає.