Про це Міньйон повідомив після закінчення зустрічі з дочкою Тимошенко Євгенією в середу, 25 січня, в Страсбурзі українським журналістам.

"Я вже написав від руки лист Тимошенко, і її дочка його передасть. Я сказав, що у неї є багато друзів, які її не забули, і що багато зусиль буде докладено для того, щоб допомогти їй у цій драматичній ситуації", — передав коротко зміст листа президент ПАРЄ.

За словами Міньона, справа Тимошенко є для нього "справою особистої стурбованості".

"Трохи пізніше я буду зустрічатися з новим комісаром з прав людини, і це питання я також з ним обговорю", — повідомив він про свої наміри.

Говорячи про зустріч з дочкою Тимошенко, президент ПАРЄ зазначив, що сказав Євгенії, що "ми всі знаємо про ситуацію, в якій опинилася її мати".

"Я підтвердив, що ситуація викликала дуже емоційну реакцію всього світу. Я їй дав тільки одну пораду: контактувати з нобелівським лауреатом премії миру мадам Ау Сан Су Чі з Бірми, і подивитися чи вона зможе спробувати підтримати і захистити справу Тимошенко", — повідомив зміст минулої зустрічі Міньон.

Він також повідомив, що порушував це питання і на зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенко.

"Я висловив свою стурбованість щодо утримання Тимошенко. Він сказав, що почув мій сигнал", — зазначив президент ПАРЄ.

Як відомо, в листопаді 2011 року екс-прем’єра Юлію Тимошенко засудили до 7 років позбавлення волі за незаконне підписання газових контрактів з Росією в січні 2009 року. В кінці грудня минулого року Тимошенко етапували до Качанівської виправної колонії у Харкові.