"Ми проводимо рішучі дії для того, щоб виділити додаткові ресурси, і курс повернувся на позначку 20-22 гривні. Впевнений, що ми не маємо допустити паніки ні в обмінних пунктах, ні в банках", – зазначив Порошенко у Вінниці, передає прес-служба Глави держави.

Він зазначив, що сили, зацікавлені у дестабілізації ситуації напередодні рішення МВФ, використовують курсові коливання, щоб підбурювати громадськість.

Національний банк і Кабінет міністрів як органи влади, від яких залежить економічна і курсова політика, узгодили спільний план стабілізації курсу. Першим позитивним сигналом для ринку має стати позитивне голосування Верховної Ради за закони, які відкриють шлях для рішення МВФ на підтримку України,
— наголосив Президент.

Глава держави висловив впевненість в тому, що МВФ прийме позитивне рішення щодо розширення фінансування України, і перший транш надійде в Україну до кінця березня. Ці гроші дозволять поповнити резерви Національного банку і поступово стабілізувати курс гривні, відкрити шлях міжнародним кредитам, які дадуть поштовх зростанню економіки.

Додамо, Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що в друге півріччя з'явиться надмірна пропозиція валют, піде ревальвація.