"Я підготую найближчим часом відповідний запит. Міністр закордонних справ України, якого я прийняв у цьому робочому кабінеті кілька днів тому, намагався мене заспокоїти щодо умов утримання та стану здоров’я Юлії Тимошенко", — сказав Міньйон в інтерв’ю виданню "Українська правда".

"Мені пояснили, що в’язниця, де її містять, — тризіркова. Якщо цей пенітенціарний заклад такий комфортний, то і я, очевидно, можу туди навідатися з візитом", — пояснив він.

Президент ПАРЄ також заявив, що вважає Тимошенко політичним в’язнем.

"Якби вона не була б політичним в’язнем, то вже точно кимось дуже до нього подібним. Варто називати речі своїми іменами. Бажання відсторонити її від політичного життя є очевидним. Я не стану висловлюватися по суті звинувачень, що висунуті проти пані Тимошенко. По-перше, бо не маю достатньо інформації і, по-друге, бо не хочу втручатися до внутрішніх справ України. Існує незалежність судочинства, свобода судочинства. Принаймні, я дуже сподіваюся, що вони існують. Але події аж надто скидаються на політичний процес", — зазначив президент ПАРЄ.

"Моя дружба до Юлії є щирою, я вважаю її дуже талановитою і непересічною особистістю. У мене зараз багато друзів в Україну, зокрема, і серед представників парламентської більшості. І я не можу ставати на ту чи іншу сторону. Але є більшість і є меншість. Більшість не має права позбавляти волі меншість. Я переконаний, що розумні люди завжди домовляться. І я з задоволенням приїду в Україну", — підсумував Жан-Клод Міньйон.

Як відомо, в кінці минулого року Юлію Тимошенко етапували у Качанівську колонію в Харкові.