Про це він сказав, виступаючи перед ними з нагоди Дня працівників прокуратури (відзначається 1 грудня).

У суспільства сьогодні серйозні претензії до Генеральної прокуратури, місцевих прокуратур і до повільного реформування вашої структури. Я вимагаю підвищення ефективності дій прокуратури. Органи прокуратури повинні знаходити жорстку оцінку фактам зловживань, перевищення влади, корупції, насамперед серед державних службовців. Більшої уваги вимагають законність проведення закупівель за державні кошти, незаконні операції з земельними ресурсами,
— цитує президента його прес-служба.

Він зазначив, що прокуратура зволікає з розслідуванням резонансних кримінальних справ, у тому числі про події на Майдані, і мало робить, щоб знайти втікачів чиновників і їхні гроші. Крім того, Порошенко незадоволений тим, що на своїх посадах залишаються прокурори-корупціонери.

Також президент запропонував ГПУ активніше висвітлювати свою діяльність.

"Сміливо виносьте сміття з хати і активно розповідайте суспільству про результати своєї роботи", — підкреслив Порошенко.

До слова, Президент України Петро Порошенко нагородив орденами Героїв Небесної Сотні трьох іноземців – громадян Білорусі Михайла Жизневського, Грузії – Зураба Хурцію і Давида Кіпіані, які загинули під час Революції Гідності.