Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Спочатку делегація Місії побувала у таборі на ділянці відділу "Красна Талівка", що був обстріляний двічі. Делегації були представлені докази обстрілу мотоманевреної групи з території РФ, а саме з залученням спеціаліста-артилериста, де були знайдені підривники від 122-мм снаряду та уламки від 152-мм снарядів. Положення підривника дозволило визначити напрямок його польоту, а саме з території РФ",
— йдеться у повідомленні.

В подальшому делегація побувала у міжнародному пункті пропуску "Красна Талівка" біля об’єктів, що були пошкоджені під час диверсії з боку РФ.

"За результатами зустрічі керівник Місії ОБCЄ завірив, що в нього немає сумнівів щодо правдивості інформації та доказів, наданих керівництвом загону. Делегація повідомила, що найближчим часом направить звіт про проведену роботу до європейських інстанцій", — зазначили прикордонники.

Під час другої зустрічі за круглим столом керівництвом Луганського прикордонного загону керівникові Місії ОБCЄ було надано фото- та відеодокази обстрілів території України з боку Росії.

До слова, українськими прикордонниками зафіксовані численні факти здійснення повітряної розвідки з використанням безпілотних літальних апаратів (БПЛА) на ділянках Донецької та Херсонської областей.