Про це розповів інвестор девелоперської компанії “MS” Олександр Островський.

За його словами, на даному етапі компанія зреалізувала три проекти: будинки на Кондукторській, 16 та Кондукторській, 20 і житловий комплекс "Панорама", який знаходиться на вулиці Околична, 10. В стадії реалізації знаходиться житловий комплекс "Хмельницький хол" на вулиці Богдана Хмельницького 284.

В розробці роботи по житловому комплексу "Хмельницький парк". Це поруч з житловим комплексом "Хмельницький хол", вулиця Богдана Хмельницького 230, де буде зреалізовано проект на площі близько 1,4 га. Там буде розбитий парк, компанія планує висадити близько півтора тисячі дерев – туї, клени, декоративні верби, - каже Олександр Островський.

Як стверджує інвестор, такого у Львові ще не було. Компанія не тільки забудовує місто, але й дбає про зелені насадження. Так під час будівництва було пересаджено дев’ятиметровий 25-річний канадський клен. Зараз він успішно прижився в іншому місці.

Також, за словами інвестора, девелоперська компанія "MS" розраховує метри квадратні житла тільки в гривнях.

Наша компанія фіксує і працює тільки з гривнею. У нас нема ні доларових прив’язок, ні європрив’язок до будь чого. Ми були перші. Зараз і інші компанії вже наслідують нас, хоча є і так, які прив’язуються до долара. Але той, хто займається девелопментом, розуміє, що це є махінація. Долар до вартості квадратного метра має таке саме відношення, як я до українського балету – я його люблю, я інколи відвідують театр, але я на нього не впливаю, - каже Олександр Островський.

Що стосується вищезгаданих будинків, то вони мають ще одну особливість – сонячні електростанції, які розташовані на дахах.

За словами керівника проектної фірми ТЗОВ "Левадія-проект" Ярослав Бурило, завдяки цим автономним електростанціями, які живляться виключно сонячною енергією, у місцях загального користування цих будинків завжди буде світло.

У будинку по вулиці Кондукторській встановлено сонячну електростанцію до 10 кВт. Але там більша й не потрібна. Це маленький будинок, всього на 20 квартир, - каже він.

А ось в житловому комплексі "Хмельницький хол" (вулиця Богдана Хмельницького, 238) сонячна електростанція на 30 кВт. Адже цей будинок має 10 поверхів та 90 квартир.

Крім того будинок буде виробляти електроенергію, яка буде продаватися державі по "зеленому тарифу" - державі по 4 грн за кВт. Для порівняння: ми платимо за електроенергію 1.17 грн за кВт, - каже Ярослав Бурило.

Він також зауважив, що майже у всіх будинках є панорамні вікна, тому що світла багато не буває.