Про це він повідомив в Давосі, передає “Інтерфакс – Україна”.

Читайте також: На Всесвітньому економічному форумі бойкотують Азарова

Відповідаючи на питання, наскільки нинішні дії опозиції заважають роботі влади, Азаров сказав: "А як ви думаєте, якщо будівля Кабінету Міністрів в облозі, захоплено будівлю Львівської обласної адміністрації. Проти нас діє не опозиція, а бойовики. Це треба розділяти. Справжня спроба державного перевороту здійснюється, і всі, хто підтримує цей переворот, повинні чітко сказати: "Так, ми за повалення законної влади в Україні”, - а не ховатися за мирними протестувальниками. Вже межа перейдена після того, як так звані мирні протестувальники застосували "коктейлі Молотова" і захопили державні будівлі".

Читайте також: Повторного розгляду резолюції недовіри уряду я не боюся, — Азаров

На його переконання, проведення дострокових президентських виборів в Україні зараз абсолютно нереальне, адже в країні тривають заворушення.

"Абсолютно нереально, тому що у нас навіть менш ніж через рік, за Конституцією, починаються чергові вибори. Як ви думаєте, чи можна в таких умовах проводити вибори, коли центр Києва практично зайнятий бойовиками? Про які вибори можна говорити, коли йдуть заворушення?", - сказав прем’єр.

Азаров зазначив, що для початку потрібно стабілізувати ситуацію в країні і повернутися до нормального життя, а “потім можна говорити про що завгодно”.

Нагадаємо, ще вчора в інтерв'ю BBC український прем'єр Микола Азаров заявив, що ситуація в Києві перебуває під контролем, а по всій Україні люди спокійно працюють.