Дослідники з Інституту Сакса стверджують, що кожен п'ятий чоловік, якому виповнилося 40, страждає від проблем з ерекцією.

Науковці разом з колегами з Австралійського національного університету, університету Сіднея і інших установ вивчали історії хвороб чоловіків, які були госпіталізовані через проблеми з серцем.

Загалом вчені розглянули 7855 випадків потрапляння в лікарню і 2,3 тисячі випадків смертей.

Як з’ясувалося, чоловіки з проблемами ерекції більш схильні до захворювань серця, включаючи інфаркт, раптову зупинку серця, захворювання периферичних судин і до проблем з електропровідністю серця.

Куратор дослідження професор Емілі Банкс наголошує, що проблеми з ерекцією є явними симптомами хвороб серця і радить звертатися у такому випадку до кардіолога.

"Ризик серцевих захворювань у майбутньому і передчасної смерті стійко зростає зі ступенем тяжкості ерективної дисфункції, як у чоловіків з серцево-судинними захворюваннями в анамнезі, так і без них", - каже вона.

До слова, науковці з Університету Західної Шотландії довели, що у чоловіків, які вибирають жінок з тонкою талією, рідше виникають проблеми з ерекцією.

Дослідники з Yonsei University College of Medicine створили таблетки для лікування проблем з ерекцією на основі женьшеню.