Зауважимо, зміни можуть вплинути на можливість Віталія Кличка балотуватися на пост президента.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

"Прокуратурою Києва до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості, викладені у заяві народного депутата Оксана Продан щодо внесення поправок до тексту законопроекту "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків" та можливої підробки порівняльних таблиць", - йдеться у повідомленні.

Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.351 (Створення штучних перешкод у роботі народних депутатів, надання їм завідомо неправдивої інформації) та за ч. 3 ст.358 (Підроблення офіційного документа).

Зараз матеріали скеровані до київського слідчого управління міліції для подальшого розслідування.

"Правоохоронці слідчим шляхом перевірять інформацію, викладену у заяві народного депутата. У ході слідства будуть призначені та проведені судові експертизи (у тому числі почеркознавча). За наслідками розслідування буде встановлено, чи були допущені порушення законодавства України при винесенні на голосування до Верховної Ради проекту закону № 2054а", - повідомляють у прокуратурі Києва.

Нагадаємо, 24 жовтня нардепи ухвалили закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків. Тоді опозиційні нардепи заблокували трибуну Ради.

Опозиція впевнена, що так влада намагається позбавити лідера УДАРу Віталія Кличка позбавити можливості балотуватися на пост президента. Оскільки він має право на проживання у Німеччині.

25 жовтня депутат від УДАРу Оксана Продан подала до ГПУ скаргу на фальсифікацію "поправки Кличка".

За словами народної обраниці від Партії регіонів Олени Бондаренко, у Генпрокуратури немає жодних заяв від опозиційних нардепів стосовно "антикличкової поправки".