Громадськість припускала, що підозрюваний може уникнути покарання, оскільки його батько прокурор, а мати - суддя. Справу слухали у Запоріжжі, начебто, заради об’єктивності. Та суддя спочатку закрив вхід до зали для журналістів, які, начебто, тенденційно висвітлювали процес. А потім взагалі випустив Рудя на волю, причому сталося це ще понад місяць тому.

“У судовому засіданні 6 червня адвокат підсудного заявив клопотання про зміну запобіжного заходу Рудю - з взяття під варту на заставу. Прокуратура заперечувала проти заявленого клопотання. Однак суд, враховуючи думку представника потерпілих, який підтримав клопотання адвоката, змінив запобіжний захід на заставу. Дане рішення, згідно з діючим кримінально-процесуальним кодексом, оскарженню не підлягає. Так як воно не перешкоджає подальшому розгляду кримінальної справи в суді”, - сказав начальник відділу прокуратури Запорізької обл. Євген Просветов.

Розгляд справи відновиться не скоро, бо адвокат підсудного попросив провести повторно деякі експертизи у справі. Вони проводитимуться деякий час однією з профільних установ у Харкові.