Підставою для висновку про неефективність роботи Сергія Кубрака на Рівненщині заступник генерального прокурора Володимир Гузир назвав результати перевірки, проведеної на вимогу громадськості Рівненщини, передає Радіо Свобода.

Упродовж кількох днів у прокуратурі працював столичний "десант" із тридцяти працівників Генпрокуратури, які перевіряли виконання основних напрямків роботи та скарги громадян. Цьому передували неодноразові пропозиції громадських активістів до Сергія Кубрака щодо добровільного полишення посади прокурора області.

Читайте також: ГПУ готує велику кількість подань щодо притягнення до відповідальності суддів, — Парубій

За результатами перевірки роботу рівненської обласної прокуратури столичний керівник назвав неефективною. Основні претензії до Сергія Кубрака – недостатня боротьба з корупцією та злочинністю, неефективні заходи щодо ліквідації заборгованості із заробітної плати на підприємствах області, виявлені факти «кришування» працівниками прокуратури нелегального видобутку бурштину, нерозслідування кримінальних справ щодо організації виїздів "тітушок" на столичний "антимайдан" під час Революції Гідності тощо.

На запитання кореспондента Радіо Свобода, чи наступне призначення очільника обласної прокуратури відбудеться прозоро, а не кулуарно і без урахування думки громади, Володимир Гузир зауважив, що кадрові рішення ухвалює генпрокурор, враховуючи дорадчу думку громад.

До слова, Генпрокуратура вже підготувала і направила до Верховної Ради матеріали щодо позбавлення недоторканності судді Макарівського райсуду Владислава Оберемка, який "прославився" через водіння автомобіля в нетверезому стані й погрози працівникам ДАІ.