"Прості люди роздратовані безкарністю російської агентури і явних маргіналів. Вони вимагають навести порядок. Але без крові. Інакше — "наших бьют". Тому важливо відділити заблудших овець від агресивних козлищ", — пише Луценко на своїй сторінці у Facebook.

Передовсім він переконаний, що із людьми зі зброєю не можна вести жодних переговорів, бо з тими, "хто хоче нав'язати силою зброї свою волю мільйонам людей", мають збройно говорити тільки українські силовики.

Сьогодні зроблені перші кроки АТО. Траса Харків—Ростов взята нарешті під контроль, терористи загнані в Слов'янськ. Далі буде,
— додає він.

Окрім того екс-глава МВС наголошує, що з тими, хто протестує проти нестерпного життя потрібно вести діалог.

"Я зустрічався з лідерами таких донеччан. Один виявився знайомим по "Україні без Кучми". Інший піднімав у Донецьку перший жовто- блакитний стяг. Ще двоє втратили малий бізнес. Тепер вони шукають винних у злиднях, корупції і безпредєлі, що панує в їхньому житті. Вони все більше усвідомлюють, що ворог — не у Києві, а поруч, в Донецьку. Ці люди ще говорять про особливі права "народу Донбасу", але вже в рамках єдиної України. Ок! Звільнення всіх приміщень і здача зброї — шлях до амністії всім, хто не причетний до вбивств і тяжких побоїв. Всі решта питань вирішуватимемо на виборах", — наголошує Луценко.

Як відомо, сьогодні українські війська розпочали операцію зі звільнення Слов'янська. Туди направили військову техніку. Мирних жителів попросили залишатись вдома.