Про це в інтерв’ю сайту "24" повідомив командир 13-го запасного батальйону Добровольчого Українського Корпусу "Правий Сектор" на псевдо "Хорват".

"От зараз в центрі Києва кілька тисяч шахтарів, які невідомо що вимагають. Маю оперативну інформацію скільки їх, скільки їм платять, до якого числа і що вони мають робити", — сказав він.

На уточнююче запитання, яку суму отримали учасники акції протесту і на який термін розрахована акція, комбат сказав: "200 гривень, чотири дні, основні адмінбудівлі – КМУ, Верховна Рада, Адміністрація Президента. І це тільки початок".

На його думку, такі акції є початком підготовки до збурювання ситуації у Києві на День Перемоги. "Я вважаю, що вони готуються до 9 травня і підготовлюють киян до масових безладів. Я б назвав те, до чого вони готуються – контрольованим хаосом. Який контролюється ворогами Української держави", — зазначив "Хорват".

Читайте також повну версію інтерв’ю Комбат "Правого сектора": Київ на 9 травня готують до контрольованого хаосу

Нагадаємо, до Києва з протестами приїхали шахтарі. Однак виникають питання, гірники справді самі приїхали протестувати чи комусь вигідно дестабілізовувати ситуацію.

Частина шахтарів, які пікетували Верховну Раду, перейшла до будівлі Кабінету Міністрів України на вулиці Грушевського.