У Гонконгу тривають масові протести. З початку акцій непокори поранення отримали 60 людей, ще майже сотня — затримані. Активісти вимагають політичних реформ і зводять барикади. Адже раніше правоохоронці спробували їх розігнати сльозогінним газом і гумовими кулями.

Протестувальників Гонконгу активно підтримують на острові Тайвань. В Тайбеї відбулись демонстрації на підтримку активістів, що переросли у зіткнення з поліцією. Опозиція Тайваню висловила свою підтримку демонстрантам в Гонконгу та закликала китайський уряд поважати права активістів.

Як відомо, масові акції протесту розпочалися в Гонконгу 26 вересня. Їх ініціювали студенти. Протестувальники вимагають більших демократичних свобод. Вони виступають проти спроби Китаю позбавити їх права обирати керівника своєї адміністрації на вільних прямих виборах, що мають відбутися в 2017 році.

До слова, масовий протест у Гонконгу вже називають "революцією парасольок", оскільки люди, що вийшли на вулицю, несли в руках парасольки. Вони захищають від спеки, а також, частково від перцевого аерозолю.

Гонконг, нагадаємо, має статус особливого адміністративного району в складі Китаю.