Як повідомив Генпрокурор Олександр Медведько, проти службовців вже порушено 18 кримінальних, 4 з них стосуються відчуження акцій "Київгазу", "Київхімволокна", "Київміськбуду" і "Київводоканалу".

"Станом на понеділок у провадженні слідчих МВС, СБУ й податкової перебувало 18 кримінальних справ. Частина з них - фактові, частина - відносно конкретних осіб. Двадцяти двом людям пред'явлені обвинувачення, вісім арештовані, чотирнадцять перебувають на підписці про невиїзд", - каже Генеральний прокурор України Олесандр Медведько.

За словами Генпрокурора, суми збитків по кожній з 18 справ становлять більше 10 мільйонів гривень. Водночас Олександр Медведько поки не бачить підстав порушувати кримінальні справи проти керівництва КМДА та колишніх урядовців.

Окрім того прокуратура не планує обшук квартири Секретаря Київради Олеся Довгого. Як пояснив Медведько, через розголошення інформації про ці заходи. Як відомо, санкцію на обшук квартири Довгого 2 вересня дав Печерський райсуд. Постанову видано у справі про незаконне відчуження пакетів акцій “Київводоканалу” та “Київгазу”.