Заради цього, за словами Ар'єва, прокуратура зараз вимагає видачі з Угорщини колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, якого затримали у липні цього року.

Його звинувачують у розкраданні коштів в особливо великих розмірах. Свідчення цього екс-нардепа могли б пролити світло на фінансову діяльність уряду Тимошенко.

"Основою справи повинні стати усні "свідчення" Шепелєва, екс-депутата БЮТ, які з нього сподіваються вибити силою в українських в'язницях. Враховуючи, що ряд свідків у справі банкрутства банку "Родовід" і розкрадання коштів під час рефінансування за загадкових обставин пішли з життя, висока ймовірність, що після дачі показань, яких від нього зажадають влади, Шепелєва теж не залишать у живих".

Головним "замовником" цієї справи Ар'єв назвав Віктора Януковича. Народний депутат вважає, що насправді справу неможливо розслідувати, оскільки "ніяких документів немає - всі ці справи повністю перебували в компетенції Національного банку, який контролювався Ющенком".

Також Ар'єв повідомив, що Україну був змушений покинути екс-генпрокурор Святослав Піскун. Його нібито змушували давати брехливі свідчення про те, що він закрив справи проти Юлії Тимошенко під тиском.