"Така реакція прокуратури пов’язана з публічними виступами Царьова під час масових заходів, а також у засобах масової інформації, у яких він закликав до роз’єднання країни, посягав на територіальну цілісність держави та висловлював сепаратистські наміри", - повідомили у прес-службі прокуратури.

Як повідомив в.о. Генерального прокурора Олег Махніцький, за цим фактом прокуратура міста Києва розпочала досудове розслідування, під час якого встановлять ступінь відповідальності політика за поширення сепаратистських ідей.

"У разі підтвердження цих фактів і його вини Генеральною прокуратурою буде підготовлено звернення до Верховної Ради України з поданням щодо зняття статусу народного депутата України з парламентарія Царьова", - наголосили у прокуратурі.

Окрім того, може бути внесено подання до Центрвиборчкому про позбавлення його статусу кандидата в Президенти України.

Також, у зв’язку з подіями, які сталися за участі Царьова 14 квітня у Києві під час його відвідин однієї з телекомпаній, органами внутрішніх справ відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Процесуальне керівництво здійснює прокуратура м. Києва.

Нагадаємо, раніше кандидата у президенти Олега Царьова заблокували на телеканалі ICTV, куди він прибув для участі у передачі "Свобода слова".

Активісти пробралися до авта Царьова, в якому знайшли 3 помпові рушниці та боєприпаси до автомата Калашникова.

Близько 2:30 Царьов нарешті вийшов до людей. Він пройшовся коридором ганьби. Люди засвистували його і кричали "Ганьба". Також у кандидата намагалися кидати яйцями. Забрати політика мала карета швидкої допомоги, однак його не випустили.