Про це директор УЦОЯО повідомив на прес-конференції.

Лікарчук зазначив, на сьогодні УЦОЯО мав би вже виготовити 93% зошитів-тестів для ЗНО, проте фактично надруковано тільки 39%.

За його словами, лінія друку зошитів-тестів простоює з 20 березня через те, що попереднє керівництво УЦОЯО влізло у борги на півмільйона гривень з минулого року.

Лікарчук повідомив, що ще одним ризиком для проведення ЗНО він назвав дефіцит фінансів в цілому в системі УЦОЯО.

Він пояснив, що для повноцінного і вчасного проведення ЗНО необхідно 9,48 млн. гривень, а на сьогодні центр отримав лише 3 млн.

Тому, додав він, якщо необхідні кошти не надійдуть впродовж 8-9 днів, то графік підготовки та проведення ЗНО буде зірвано остаточно.

Також Лікарчук зазначив, що під загрозою і захист інформації в системі УЦОЯО. За його словами, про це центр повідомляла Служба безпеки України.

Ще одним ризиком Лікарчук назвав кадровий дефіцит співробітників УЦОЯО. За його словами, на сьогодні вакантна кожна 10 одиниця штатного розпису і багато співробітників центру працюють за сумісництвом.

Натомість заступник міністра освіти і науки Павло Полянський звернувся до громадськості, бізнесу та благодійних фондів з проханням невідкладно надати УЦОЯО матеріальну допомогу у вигляді необхідних матеріалів та обладнання, аби встигнути в означений час надрукувати зошити-тести для проведення зовнішнього незалежного оцінювання.