"Ми оцінюємо зрозумілі критерії, які можна перевірити - веб-сайт. Як єдиний інструмент, джерело інформації про профучасника. Тому що, на сьогодні не має вимог, немає ніяких обґрунтування, щоб профучасники десь опубліковували які-небудь дані", - каже директор з розвитку Агентства інфраструктури фондового ринку Юрій Бойко.

На сьогодні фахівці нарахували понад 1200 професійних учасників фондового ринку. Відтак, ренкінг має стати основою розвитку довіри інвесторів до бізнесу. Крім того, це дозволить учасникам ринку покращити власні позиції.

"Якщо ти по якійсь причині був достатньо закритий, а потім раптом бізнес повернувся таким чином, або ти його розвернув у такий бік, що ти став більш відкритий. Прекрасно підвищить рівень своєї прозорості і це можна буде виміряти", - пояснює президент Асоціації "Фондове партнерство" Ірина Заря.

Зауважимо, ренкінг працюватиме на постійній основі. Результатом проекту стане створення інтернет-ресурсу з постійним поновленням списків учасників ринку у режимі он-лайн у відкритому доступі. Перші дані будуть доступні уже в квітні поточного року.