Про смерті регіоналів

Політолог наголосив на тому, що українське суспільство дуже жваво обговорює смерті колишніх регіоналів, зокрема у соціальних мережах. Він каже, що ці смерті не призводять до використання звичного правила "про мертвих або добре або нічого".

Магда вважає, що ці події будуть використані проти України. Через смерті регіоналів, будуть просувати тему того, що українське слідство не працює.

Я думаю, що вміння використати смерті проти України - це елемент гібридної війни. Той факт, що більше ніж за рік немає відповідальних за вбивства на Майдані, немає кардинальних змін у боротьбі з корупцією, немає кардинальної зміни якості влади — це створює умови щоб розхитувати Україну,
— каже експерт.

Про розмову Путіна з росіянами

Політолог також проаналізував пряму лінію президента Росії Володимира Путіна з росіянами, яка відбулась цього тижня.

Пряма лінія Путіна – це сеанс психотерапії. Путін заряджає оптимізмом і розповідає, що все добре. Але все не так просто. У нього фахово вплетені певні тези. І оптимізм Путіна штучний, награний. Дуже складно пояснювати людям, що все добре, коли їх держава переконувала тримати свої заощадження в рублях, а тут рубль тим часом лихоманить,
— каже Магда.

Він зазначив, що під час прямої лінії глава Росії нічого не сказав про так звані "ЛНР" та "ДНР", а вже на наступний день заявив, що не виключає можливості їх визнання. На думку політлога — це розширення простору для політичного маневру.