Він також заявив, що в Україні існує закон, відповідно до якого особа, яка заявила про нанесення їй тілесних ушкоджень, має скористатися правом проходження судово-медичної експертизи.

"Все інше, поза законом – вигадки, включаючи фотографії, які Ніна Іванівна Карпачова не дуже обдумано, а може і дуже обдумано, зробила, щоб шокувати світ", – каже Віктор Пшонка.

Він переконаний, що двоє підлеглих Карпачової надали покази, за якими після відвідування Тимошенко Омбудсмен поклала перед ними фотознімки і поставила завдання зробити їхній опис. Він додав, що підлеглі зауважили: на знімках не витримано кольори та освітлення, що унеможливлює надання висновків про походження синців.

Саме з цієї причини, на думку Пшонки, ці посадовці склали службову записку, яку сама ж Карпачова особисто виправила на "експертний висновок", а своїм підлеглим екс-омбудсмен сказала, що їм нічого боятися, оскільки документ не вийде за межі установи.

Відтак, він називає заяву Карпачової про побиття Тимошенко у колонії політичною.

Генпрокурор підкреслив, що немає жодних підстав, зокрема, враховуючи покази понад 80 свідків, стверджувати, "що було побиття засудженої Тимошенко, що вона втрачала свідомість".

Нагадаємо, сьогодні, 4 травня, прокуратура Харківської області відмовила у відкритті кримінальної справи щодо застосування насильства до Юлії Тимошенко. Генпрокурор Віктор Пшонка запевняє, перевірки не встановили фактів, які підтверджують історію зі синцями екс-прем'єра.