Заява оприлюднена на сайті ГПУ.

“Масові заворушення, застосування мітингувальниками вогнепальної зброї, вандалізм і підпали – це реалії київських вулиць. Радикально налаштовані угруповання захоплюють органи державної влади, розбивають приватні офіси, магазини та аптеки, нищать автотранспорт. В житлові будинки летить каміння, запальні суміші, протестувальниками застосовується травматична і вогнепальна зброя”, - заявив Пшонка.

Генпрокурор сказав, що “в мирному врегулюванні ситуації в країні зацікавлена виключно влада”, натомість за силовий сценарій мають взяти на себе відповідальність лідери опозиції. “Саме вони впродовж двох днів анонсували сьогоднішню ходу, яка переросла у збройне протистояння”, - зазначив Пшонка.

“Я, як Генеральний прокурор, можу констатувати: перемир’я порушено. Заради досягнення своїх політичних інтересів знехтувано всіма досягнутими домовленостями і поставлено під загрозу життя та спокій мільйонів киян”, - заявив він.
Він наголосив, що в сутичках вже постраждало близько 100 осіб.

“Генеральна прокуратура вимагатиме найсуворішого покарання як для тих, хто підбурював людей на сьогоднішню акцію, так і для тих, хто організовував та керував ними. Ніхто не уникне відповідальності за сьогоднішні події”, - йдеться в заяві Пшонки.

Нагадаємо, глави СБУ і МВС дали час опозиції до 18 години, щоб заспокоїти активістів. В іншому випадку обіцяють застосувати проти людей силу.