"Виїзд за кордон не передбачений законодавством: ніяким законом України, як і законодавством інших держав Європи й світу загалом не передбачено, щоб засуджена людина залишала країну для лікування за кордоном", – зазначив Генпрокурор.

Також Пшонка зауважив, що медустанова, в якій Тимошенко пропонують пройти реабілітацію, "створена персонально для Тимошенко за межами установи, в якій вона відбуває покарання, й з урахуванням рекомендацій як українських, так і німецьких лікарів, які співпали як у плані діагностики, так і в плані реабілітації".

Поміж того, він наголосив, що зробить усе можливе, щоб у справі екс-прем'єра все було "за законом, а не за політикою".

"Не треба ховатися за політику і за якісь інші причини, яких насправді немає. Є кримінальна справа – за зловживання в період керівництва ЄЕСУ, й рішення по ній - за судом. Я переконаний, що в суді будуть підтверджені всі ті докази, які є проти Тимошенко у слідства, а вони є, хто б що не політизував і не придумував. Є прямі докази винуватості Тимошенко: розкрадання, зловживання й несплати податків, і за це треба нести відповідальність", – додав Генпрокурор.

Нагадаємо, Німецькі лікарі назвали "бездоганними" умови в клініці "Укрзалізниці".