Про це в ефірі Еспресо.TV заявив російський політолог, провідний науковий співробітник Інституту системного аналізу РАН Андрій Піонтковський.

"Путін почав активний наступ, але поки що мирний. Москва вже не може дозволити собі підвищення рівня антиамериканської, антизахідної істерії і конфлікту, який вона ж і створила. Це стає небезпечним і дуже витратним. Тому фактично визнається провал політики в Україні, визнається важке економічне становище Росії. Тому зараз Кремль пропонує поетапне мирне співіснування", — сказав політолог.

На першому етапі параметри такі: "Крим наш", з "Лугандонії" теж не виходимо, бо це може призвести до серйозної політичної кризи всередині Росії, оскільки це б виглядало як поразка Путіна. Але при цьому "не ліземо далі,
— зазначив Піонтковський.

За його словами, на цьому етапі Росія хотіла б від Заходу обмеження подальших санкцій, розуміючи, що на їх скасування той не піде.

Читайте також: Путін про Крим: Заради своїх інтересів підемо до кінця

"Тому тепер формула така: Захід зберігає санкції, але не розширює їх, не вводячи додаткові. Надалі Кремль натякає на наступні параметри розрядки: "ми зливаємо "Лугандонію" і санкції скасовуються повністю, але Крим під питання не ставиться", — сказав політолог.

До слова, російський бізнесмен Євген Чичваркін вважає, що серед далекоглядних планів Володимира Путіна — "відрубати" пів-України.