Про це у Facebook повідомив нардеп Мустафа Найєм.

У повідомленні Найєм посилається на високопоставлених посадових осіб Мюнхенської безпекової конференції.

За його словами, план по врегулюванню ситуації в Україні був переданий Франсуа Олланду і Ангелі Меркель вчора у другій половині дня. Спочатку пропозиції Кремля були передані тільки європейцям.

Російський президент пропонував обговорити план по Україні без залучення української сторони. Тобто взагалі без будь-якої участі офіційних осіб з України,
— наголосив депутат.

У свою чергу, зі слів Найєма, Олланд і Меркель думали недовго, після чого Кремлю було передано ультимативну вимогу передати цей пакет пропозицій з "планом Путіна" українській стороні.

"У Москві довго сперечалися, але в результаті по-імперськи незграбно поступилися і до вечора Кремль офіційно передав пропозиції Володимира Путіна Петру Порошенку. А ще через кілька годин Москву ввічливо поставили ще перед одним фактом: перед приїздом до Москви Ангелла Меркель і Франсуа Олланд відвідають Київ і прибудуть на переговори в Москву, вже ознайомившись з думкою української сторони", — зауважив він.

"Ситуацію в Україні можуть обговорювати де завгодно: в Брюсселі, в Берліні, у Вашингтоні або навіть Москві... Але до тих пір, поки за столом переговорів не буде України, цей міжсобойчик закінчиться ще однієї бійнею, свідками якої ми вже були, коли пани опозиція Яценюк-Кличко-Тягнибок разом з європейцями підписували угоду з Віктором Януковичем", — резюмує Найєм.

Як відомо, 5 лютого Президент Петро Порошенко провів понад п’ятигодинні переговори з канцлером ФРН Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом.

Раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд можуть запропонувати Москві та Києву зафіксувати нову лінію розмежування на Донбасі і тверді гарантії Москви не порушувати статус-кво.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін, європейські лідери "не тиснули на Україну".