За словами поінформованих джерел "Коммерсант.ru", "поїздка готується", але остаточна ясність з'явиться на початку серпня. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков підтвердив, що такий варіант розглядається.

Володимир Путін тричі виступав з трибуни ООН — в 2000, 2003 і 2005 роках. Однією з головних тем майбутньої сесії стане обговорення пропозиції деяких країн Заходу обмежити право вето постійних членів Радбезу ООН, у тому числі Росії.

Читайте також: Австралія випадково розголосила особисті дані Путіна та Обами

Про те, що "готується поїздка" Володимира Путіна в Нью-Йорк в кінці вересня, розповіли два джерела, близьких до Кремля, і підтвердило джерело, близьке до секретаріату ООН. Як очікується, президент РФ виступить на сесії Генеральної асамблеї ООН, яка цього року відзначить своє 70-річчя. Співрозмовники, втім, обмовилися, що, хоча поїздка попередньо і стоїть в плані, остаточна ясність у цьому питанні з'явиться лише на початку серпня.

"Все буде залежати від міжнародної ситуації", — сказав один із співрозмовників.

Очікується, що цього року у відкритті сесії Генасамблеї візьме участь більшість світових лідерів. Крім того, вже відомо, що в Нью-Йорк вперше за 20 років поїде Папа Римський. Його виступ запланований на 25 вересня.

Додамо, Володимир Путін підтримує створення незалежної держави Палестина зі столицею в Східному Єрусалимі.