"Якщо він захоче кудись виїхати і хтось його прийме – будь ласка. Якщо він захоче залишитися тут – є одна умова: він повинен припинити свою роботу, спрямовану на те, аби завдавати шкоди нашим американським партнерам, як би це не дивно лунало з моїх вуст", – заявив .

Водночас, Глава Російської Федерації додав, оскільки Сноуден відчуває себе правозахисником і борцем за права людини, таку роботу він найімовірніше не припинятиме.

"Росія ніколи нікого нікуди не видає, і видавати не збирається. І нам ніхто нікого ніколи не видавав. У кращому випадку ми обмінювали наших співробітників Служби зовнішньої розвідки на тих, хто був затриманий, заарештований, і засуджений судом в РФ", – наголосив Президент Росії.

Нагадаємо, вчора Президент Еквадору Рафаель Корреа повідомив, що доля Сноудена наразі - в руках Росії. Адже Еквадор не може розглянути прохання екс-агента ЦРУ про притулок, поки він не буде на його території.

Як відомо, Едвард Сноуден - колишній працівник ЦРУ, який розповів світові про те, що спецслужби мають спеціальні програми для прослуховування мобільних дзвінків та ведення онлайн стеження за будь-яким громадянином.

Після оголошення цієї інформації Сноуден втік зі США і попросив притулку в Еквадору. З 23 червня він перебуває у транзитній зоні московського аеропорту "Шереметьєво".