"Він не збирався ставати творінням олігархів, які натомість були змушені підкоритися його вимогам, або покинути Росію… Стиль Путіна був дійсно авторитарним, але розглядати олігархів як тих, хто потерпає від порушення прав людини, можна хіба з натяжкою", — пише Рід в аналітичній статті у журналі The Atlantic.

Він також вважає ще одним елементом його популярності досягнення впевненішої міжнародної позиції, яка показує "незалежність Росії перед обличчям американської та західної опозиції".

… і порівняно успішна економічна політика, яка бачила період зростання, падіння рівня безробіття та збільшення заробітної плати, що іноді досягалося втручанням держави в економіку, включно з ренаціоналізацією заводів і галузей промисловості, — додає історик.

Щоправда, реакція міжнародної спільноти на дії російського Президента відрізнялася від сприйняття його політики мешканцями Росії.

Читайте також: Путін вручив нагороди ієрархам УПЦ (МП)

"Очевидно, ці дії не здобули популярності на Заході, оскільки вони скорочували західний вплив на теренах країни, обмежували можливості бізнесу та, ймовірно, відроджували привидів радянської доби. Реакція російського населення, на відміну від його олігархів та інтелектуалів, була сприятливішою, незважаючи на певний спад, рейтинги Путіна у суспільних опитуваннях залишаються дуже високими", — переконаний Рід.

До слова, під час круглого столу, організованого "Українським вибором" Віктора Медведчука, Президент Росії Володимир Путін заявив, що українська економіка може отримати конкурентні переваги лише у тому разі, якщо об'єднається із російською.