"У документальному фільмі про минулорічну анексію Путін зізнався, що наказав військам захопити Крим за кілька тижнів до того, як урочисто оголосив про приєднання півострова до Росії", — написав Саймон Шустер у своїй статті для Time, передає ZN.UA.

На думку американського журналіста, це зізнання стало ударом по російських пропагандистах, серед яких — Дмитро Кісєльов.

Розповіді Путіна у фільмі викривають не тільки його особисту брехню, а й системну дезінформацію, яку поширювали державні ЗМІ,
— наголошує Шустер.

Шустер зауважив, що у такій ситуації Кісєльов обрав позицію заперечування обману. Інакше російському журналісту довелось би визнати, що він сам рік тому брехав.

Путін ніколи не змінював свою позицію. Дивіться, він ніколи не говорив, що ніяких військ там немає, тому що у нас там завжди була база,
— переконував Кісєльов американського журналіста.

На думку Шустера, дезінформація російських ЗМІ настільки очевидна, що суперечить не тільки даним незалежної преси, а й заявам Путіна.

Читайте також: Путін не може наказати терористам скласти зброю, — Пєсков

До слова, українські військові не довго зможуть протриматись на обороні Маріуполя без вогневої підтримки, вважає експерт з питань міжнародної безпеки Григорій Перепелиця.