Про це йдеться у його зверненні до учасників загальноарабської зустрічі на найвищому рівні.

Особливе значення має вирішення проблеми Палестини, найважливішою умовою якого є реалізація законного права палестинського народу на створення незалежної, життєздатної, територіально цілісної держави зі столицею в Східному Єрусалимі,
— наголосив Путін.

За його словами, "Росія буде надалі сприяти досягненню цієї мети, діючи як по двосторонніх каналах, так і в багатосторонніх форматах".

Довідка. Після підписання Організацією визволення Палестини під головуванням Ясіра Арафата та урядом Ізраїлю на чолі з прем’єр-міністром Їцхаком Рабином так званих Норвезьких мирних угод (1993), було створено так звану Палестинську національну адміністрацію для арабського населення Західного берегу та сектору Газа, а ізраїльський військовий контингент було виведено з більшості населених пунктів цих територій, які, як передбачає план мирного процесу, у майбутньому отримають політичний статус незалежної арабської держави.

30 листопада 2012 року ООН надала Палестині нового статусу — держави спостерігача ООН.

5 січня 2013 року було видано указ Махмуда Аббаса, за яким надалі замість назви "Палестинська національна адміністрація" використовувати в офіційних цілях виключно назву "Держава Палестина". Ізраїль, США, Норвегія та деякі інші країни це рішення не визнали.