Про це він сказав в інтерв’ю Gordonua.com.

Не впевнений, що Путін планує йти далеко вглиб України чисто військовим способом. Його інтерес полягає в тому, щоб орудувати недогризками двох областей — "ДНР" і "ЛНР" як двома відмичками, намагаючись з їх допомогою зламати весь український дім. На інших українських територіях, насамперед у Одеській, Харківській, Запорізькій областях, буде продовжена кампанія терористичних актів. Можливо, і розширення географії терактів,
— зазначив Ілларіонов.

За його словами, метою Путіна є створення політичної кризи в Україні, що призведе до відставки нинішнього президента.

Читайте також: Онук Сталіна вважає, що Путіну бракує клепки в голові

"Мета Путіна — не окуповували військовим чином всю Україну. Для окупації і подальшого військового контролю всієї країни йому потрібні величезні ресурси, яких у нього немає. Завдання Путіна сьогодні — максимально дестабілізувати Україну з тим, щоб вона не змогла стати політично, економічно та соціально успішною державою. Він хоче, постійно натискаючи на дві хворі виразки на сході України, влаштовуючи теракти по всій країні, домагаючись дефолту, створити умови для політичної кризи в Україні, який міг би привести до відставки нинішнього президента. Така політична криза створила б ідеальні умови для зміни Конституції України з перетворення її на федерацію і встановлення над нею свого ефективного контролю", — додав експерт.

За словами російського опозиціонера Бориса Нємцова, Володимир Путін боїться не санкцій, а падіння власного рейтингу, тому доки його рейтинг не почне падати санкції не вплинуть на його політику.