Про це пише The Wall Street Journal, передає РБК.

За словами неназваного західного чиновника, цього тижня Путін послав таємний лист Олланду і Меркель, в якому попросив більшої території та автономії для терорристів. Лідери Франції та Німеччини відкинули цю пропозицію, у зв'язку з чим і запланували п'ятничний візит до Москви.

Читайте також: Порошенко проти введення миротворців в Україну

За даними газети, західні лідери летять до Москви зі своїм контрпропозицією.

Напередодні Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що метою візиту в Москву є складання тексту угоди, яка має бути прийнятним для всіх сторін.

Нагадаємо, 5 лютого у столиці України відбулася зустріч Петра Порошенка з Ангелою Меркель та Франсуа Олландом. Голова МЗС України Павло Клімкін при цьому запевнив — Франція і Німеччина допомагають повернути Україні мир.

Як повідомляли ЗМІ, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд можуть запропонувати Москві та Києву зафіксувати нову лінію розмежування в Донбасі і тверді гарантії Москви не порушувати статус-кво.

В АП заявили, що Меркель і Олланд не привозили нового плану з Москви.

Водночас у МЗС РФ повідомили, що Росія має намір у п'ятницю на зустрічі глав Росії, Франції та Німеччини підняти питання про відправку на схід України миротворців ООН.