Про це у своїй статті у американському виданні The Wall Street Journal пише колишній редактор International Herald Tribune Джон Вінокур.

Як зазначив автор статті, один високопоставлений британський чиновник назвав мінську угоду "жахливою".

Вона дозволить Росії "ганяти" танки через відкритий український кордон майже вічно,
— додав він.

На думку Вінокура, після того, як адміністрація американського президента Барака Обами переклала відповідальність за відповідь на агресію Кремля на німецького канцлера Ангелу Меркель, Великобританія залишилась єдиним постійним членом Ради Безпеки ООН, яка називала речі своїми іменами.

Зрештою, Лондон вирішив не наполягати на активній ролі у вирішенні конфлікту, в той час як Меркель дала зрозуміти, що "стратегічне терпіння" Німеччини по відношенню до "асиметричної" війни російського президента Володимира Путіна може тривати десятиліття. Як результат, протягом останніх двох тижнів Путін побачив нерішучість Заходу.

"Великобританія часто мовчить, відсторонюється від участі, все це зміцнює віру РФ в те, що вона дійсно здатна змінити пострадянський порядок безпеки в Європі", — підкреслив автор.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон пообіцяв Порошенку нові санкції щодо Росії, якщо перемир'я не працюватиме.