Про докази невинуватості Надії

У захисту є відео, яке доводить, що Савченко захопили в полон швидше, ніж було вбито журналістів. На відео видно, як українську льотчицю захопили і допитують бойовики. І найважливіше, каже Фейгін, що їм вдалось встановити час – близько 10 ранку.

"Це дуже важливо, бо позиція слідства – Савченко, яка нібито причетна до вбивства журналістів, корегувала вогонь. І в той час здійснила дзвінок командиру батальйону “Айдар” Мельничуку близько 12 години. Журналісти загинули близько 12 години. Але в цей час Савченко 2 години була в полоні", — сказав адвокат.

Встановили, каже Фейгін, і автора відео – він є громадянином Росії, тому захист вже звернувся до слідства, що його допитали.

Захист Савченко подав клопотання, щоб це відео долучили до матеріалів справи і були проведені дві експертизи (на визначення голосу Савченко та цифрова експертиза на визначення часу зйомки).

Про голодування Савченко

Фейгін також розповів, що Савченко припинила голодування через стан здоров’я.

"Нагадаю, за кілька днів до цього в неї виникло загострення. Ми з нею говорили і я їй пояснював, що вона потрапить в стан, коли не зможе себе контролювати і тоді її примусово нагодують", — розповів адвокат.

Рішення припинити голодування, запевнив захисник, Надія прийняла сама, не радившись з адвокатами.

"Але моя позиція була давно відома – я вважаю, що голодування було не виправдане, адже ми накопичуємо сили для боротьби, а не для того, щоб її припинити", — наголосив Фейгін.

Про боротьбу із системою

Адвокат переконаний, будь-який режим рано чи пізно впаде, і режим Путіна також не вічний.

"Та завзятість, з якою Кремль ігнорує міжнародні зобов’язання, які раніше сам же на себе і взяв, вона прямо пропорційна подальшому результату. Все може дуже гучно і швидко рухнути. Не здивуюсь, коли ми всі станемо свідками того, як ці люди, які зараз ігнорують міжнародні зобов’язання, ще будуть благати відправити їх в Європейський суд", — переконаний правозахисник Савченко.

Він додав, що зупинятись вони не будуть попри песимістичні прогнози та зневіру українського суспільства.

"Ми продовжуємо лупити в стіну головою, ми не зупинимось і колись ця стіна лусне", — наголосив адвокат.