"Путін ні на крок не відступає від своєї політики перманентних цинічних провокацій. Вчепившись, як вдова в огірок, в ідею "гуманітарних конвоїв" для Донбасу, він уже з нею не розлучається", - написав він у Facebook.

Тимчук нагадав, що Кремль сьогодні заявив про взаємодію з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Читайте також: Терористи очікують гуманітарну допомогу від Росії

"З приводу фрази "взаємодії" з МКЧХ - ну дуже великі сумніви. Путін же бреше і не червоніє - до сих пір незрозуміло, як йому вірить власне стадо, бо тут будь-який баран давно б прозрів. І вже зовсім незрозуміла позиція Червоного Хреста - Кремль ж ним прикривається, як юний ексгібіціоніст дідовим плащем, а той тільки сопе у дві дірочки", - написав він.

"Не може агресор віщати про "гуманітарну допомогу" для жертв його ж агресії. Загалом, чекаємо офіційного коментаря МКЧХ", - додав керівник "Інформаційного опору".

Нагадаємо, Президент РФ Володимир Путін сказав у телефонній розмові з Президентом Європейської Комісії Жозе-Мануелем Баррозу, що Росія направляє гуманітарний конвой до України.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу під час телефонної розмови застеріг Путіна від будь-яких односторонніх військових дій стосовно України, зокрема під приводом гуманітарної місії.

Разом з тим, Україна очікує прибуття міжнародної гуманітарної місії для Луганська під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Про це Телеканалу новин "24" повідомило джерело в Адміністрації Президента.

У Міжнародному Комітеті Червоного Хреста підтверджують отримання пропозиції РФ супроводжувати гуманітарний вантаж в Україну.

У МЗС України наголосили, що з боку РФ говорити про вирішення гуманітарної катастрофи на сході України є цинізмом.