"Чи може Путін під тиском чи в результаті переговорів дати мир Донбасу? Ні! Давайте говорити чесно: від Путіна вже нічого не залежить... Він сам став об'єктом. Він не може припинити війну, бо його знищать свої ж. Він не може дати команду для ескалації — його так само порвуть...", — написав Бригинець на своїй сторінці у Facebook.

На його думку, набагато більшу роль відіграє зараз українська влада, українські військові та світові лідери. Саме вони, як вважає екс-нардеп, мають закінчити цю війну.

Армія повинна бути настільки сильна, щоб ворог не розраховував на перемоги. Тиск повинен бути таким, щоб РФ повільно рухалася до оновлення. Путін повинен закінчувати так, щоб у відповідальний момент був хтось, хто, як Єльцин, мирно поділить Росію між національними лідерами і удільними князями...
— поділився Бригинець своїм баченням ситуації.

При цьому колишній народний обранець сумнівається, що все це стане реальністю вже завтра.

"Тому маємо усвідомити, що оформлення перемоги, яку ми вже по суті маємо, вимагає і нового часу, і нових жертв", — підсумував він.

Чи може Путін під тиском чи в результаті перемовин дати мир Донбасу? Ні! Давайте говорити чесно: від Путіна вже нічого ...

Posted by Олександр Бригинець on 19 квітня 2015 р.

До слова, Путін називає контрпродуктивними розмови про визнання Росією так званих "ЛНР" і "ДНР", але все ж не виключає такої можливості.