Про це повідомив начальник відділу з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю Андрій Демченко.

Російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового 11-го так званого свого гуманітарного конвою. Оскільки Міжнародний комітет Червного Хреста не брав участі в оформленні, тому і прикордонники, і митники українські здійснили лише візуальне спостереження за тим, як проходить цей гуманітарний конвой,
— сказав він.

Як додав речник Держприкордонслужби, оформлення відбувалося в пунктах пропуску Донецьк та Матвєєв Курган на території Росії. За його словами, загалом, прослідувало по 62 транспортних засоби в кожному пункті пропуску. Попередньо, там перевозились продукти харчування. "Це те, що ми могли спостерігати. Коробки вони не відкривають, лише спостерігається, що везеться. І це можна зробити припущення. Ну, якісь різдвяні подарунки були, але що за подарунки і в якій кількості — це невідомо", — додав речник прес-служби.

Нагадаємо, зранку одинадцята за рахунком колона з вантажівок вирушила з Росії на територію Донецької та Луганської областей, підконтрольну бойовикам.