Станом на 18.30 на сайті Верховної Ради повідомляється, що п'ять прийнятих 16 січня законів направлені на підпис Президенту.

Зокрема, на підпис спрямовані закон "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" (автори Володимир Олійник та Вадим Колесніченко), закон про зміни до Регламенту Верховної Ради.

Крім того, на підпис Януковичу відправлені закон "Про відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі"; закон щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів; закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо заочного кримінального провадження.

Закон про держбюджет-2014 поки залишається у Верховній Раді.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила 11 законів. Лише два з них ухвалили за допомогою електронної системи голосування. Решту - за допомогою підняття рук. Крім того, у сесійній залі відбулися сутички.

Опозиція внесла до Ради проекти постанов про скасування ухвалених сьогодні законопроектів як таких, що порушують Конституцію та Регламент Верховної Ради.