З 5 безхатченків двоє самостійно пересуватись не могли.

“Сказав, потрібно їхати в іншу лікарню. Я кажу, на якій підставі, не потрібно нас нікуди везти. Я кажу, я вас благаю, залиште мене тут, почала плакати, а він сказав, що там легше буде помирати”, - каже безпритульна Наталя.

”5 безпритульних до обіцяного медзакладу лікар не довіз декількасот метрів. Висадив на автобусній зупинці і сказав чекати швидку. Однак медики прибули лише за 2 години, та й то за викликом випадкових перехожих”, - каже журналіст Ярослав Кречко.

У Вишгородській лікарні одна безпритульна померла. За офіційною версією - від серцевої недостатності. Інших згодом знову повернули до Києва. У клінічній лікарні №1 пояснюють, що рішення про перевезення лікар приймав особисто.

”Згідно його пояснень, які він надавав він захотів їх залишити у Вишгородському районі, тому що там є, скажемо, центр адаптації, в подальшому вони можуть самостійно там оселитись”, - каже головний лікар Київської міської клінічної лікарні №1 Ігор Чермак.

Безпритульні навмисне подовжують своє перебування на лікарняних ліжках, - стверджують медики. Стаціонарне лікування таких людей в середньому триває від 11 до 50 діб, тоді як інші зазвичай не затримуються й двох тижнів.

”Лікувальна установа, яка надає допомогу, вона надає медичну допомогу, тобто це не є соціальний заклад - це лікувальний заклад. Тому виникає питання до цього лікаря, чому сталося так, що він вивіз цих хворих нібито наскільки зрозуміло за попередньою інформацією, в той район де розташований цей соціальний заклад, але ж недовіз”, - каже заступник начальника Головного управління охорони здоров’я КМДА Віталій Мохорєв.

Усі 5 вивезених безпритульних - з хронічними захворюваннями. Вони, за словами медиків, стаціонарно тут лікувалися місяцями, а одна з них, з невеликими перервами, 3 роки. Обставини загадкової історії разом з правоохоронцями вивчає і спеціальна комісія КМДА. Висновки обіцяють - за кілька днів.