Гуманітарна допомога, яку надсилає фонд Рината Ахметова, прямувала безпосередньо до баз терористів у Донецьку. А сама роздача допомоги ніким не контролюється. Про це заявили депутати Верховної Ради, які напередодні інспектували затримані добровольцями в зоні АТО вантажівки. На їхню думку, допомогу мають контролювати представники Червоного Хреста.

Жодного документу, що це допомога для жителів окупованої території, у фурах не було. І жодного представника гуманітарного фонду Ріната Ахметова ми не бачили. Ми бачили жінку, яка сказала, що вона представник торгівельної мережі "Брусничка" - це мережа магазинів, яка належить Ахмєтову і яка торгує на окупованих ЛНР, ДНР території,
— зазначив нардеп Єгор Соболєв.

Крім того, підрозділи батальйону "Донбас" затримали кілька десятків продовольчих фур на Луганщині, що прямували в зону АТО. Деякі з вантажівок були набиті алкогольними напоями та цигарками. За словами командира батальйону Семена Семенченка, бійці відмовились пускати будь-які товари на окуповану територію, доки терористи не звільнять полонених.

Натомість, одна із власниць фури, яка везла товар на продаж, каже - везла його не для бойовиків, хоча й в окуповану ними територію. Все оформила легально, податки сплачує в не окупованому Сєвєродонецьку.

В свою чергу, у фонді Ахметова закиди депутатів теж заперечують. Мовляв, жодної підтримки терористам не надають. За їхніми словами, гуманітарка була оглянута представниками ОБСЄ, а усі необхідні документи наявні.