Цей закон, як відомо, передбачає відкриття для громадськості єдиного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Водночас, у вільному доступі повинні з’явитися фінансові декларації високопосадовців, окрім того, майже вдвічі знижується мінімальна сума витрат, за які вони вже мають у цих деклараціях звітувати.

Також з'являється механізм контролю фінансових декларацій чиновників, реформується антикорупційна експертиза. Профільний комітет ВР зобов’язаний здійснювати антикорупційну експертизу проектів законів, які подали нардепи. Вона дозволить зменшити рівень корупційності законопроектів.

Ми вимагаємо, щоб завтра був оприлюднений список найвищих чиновників України, незалежно від посади, яку вони займають, з майном, яке вони незаконно надбали на нашій території, чи за кордоном. Щоб саме в парламентських слуханнях і комітетах ми готові були розпочати і слухання, і ініціювання процесу притягнення до відповідальності та конфіскації вкраденого майна підприємств і земель. З цього має початись чесніть у Верховній Раді,
- сказав УДАРівець Валентин Наливайченнко.

Водночас лідер ПР Олександр Єфремов та регіонал Віталій Журавський розійшлися у своїх позиціях. За словами Журавського, закон містить низку норм, "які суперечать Конституції".

"Наш колега Журавський помилився. У нас у фракції немає зауважень, може є зауваження в комітеті. Фракція ПР не заперечує проти розгляду проекту закону в цілому", - сказав Єфремов.

Нагадаємо, сьогодні, 14 травня, спікер Верховної Ради Володимир Рибак оголосив відкритим перше після вихідних пленарне засідання Верховної Ради.