Про це заявив Андрій Кожем'якін на засіданні комітету в п'ятницю.

Ми просимо, щоб ті люди, які сьогодні не мають честі носити ці генеральські звання, були їх позбавлені, але в установленому законом порядку, — сказав Кожем'якін.

Нардеп запропонував звернутися до глави держави і внести в законодавство новелу, яка передбачатиме скасування військових звань військовослужбовцям, спеціальних звань міліції та прокуратури і класних чинів прокуратури.

Пропонуємо внести в пункт 9 указу президента наступну пропозицію: особи, яким присвоєні вищі військові звання, вищі спеціальні звання і класні чини, можуть бути позбавлені цих звань у зв'язку із засудженням за вчинений злочин за рішенням суду, а також указом президента, — пояснив Кожем'якін.

Кожем'якін зазначив, що приводом для звернення до Порошенка стали повідомлення, які останнім часом з'являються в ЗМІ, що колишні представники правоохоронних органів України, які втекли за кордон і які сьогодні розшукуються, в тому числі й Інтерполом, проводять інструктажі представників терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР".

Вони беруть участь у їх (терористів — "24") навчанні за спеціальними програмами, — сказав він.

За словами депутата, прізвища цих колишніх високих посадових осіб відомі — це екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, колишній командувач внутрішніми військами Станіслав Шуляк і колишній глава СБУ Олександр Якименко.

До слова, ГПУ підозрює Віталія Захарченка у викраденні секретаря митрополита Володимира