Вона відзначає, що цей комітет зобов'язаний приділяти особливу увагу будь-якій подібній інформації.

"Законом України "Про комітети Верховної Ради" нам надано право контролювати дії влади й правоохоронних органів на предмет дотримання прав людини й прав журналіста, на предмет припинення спроб тиску на ЗМІ, якщо таке встановлено", - сказала депутат.

Бондаренко додала, що необхідно врахувати й коментар СБУ про законність дій стосовно журналіста сайту "Українська правда".

"Я чудово розумію, що СБУ буде обмежена таємницею слідства, і в рамках комітету ми почуємо тільки те, що буде дозволено законом. Я, як депутат, як член комітету маю право внести питання до порядку денного чергового засідання. Тому вже зараз звернулася в секретаріат комітету з цією пропозицією", - каже вона.

Нагадаємо, сьогодні, 22 червня, головний редактор "Української правди" Олена Притула написала у своєму блозі, що Служба безпеки України переслідує журналіста видання. За інформацією редакції, за журналістом ведеться зовнішнє спостереження, прослуховуються його телефонні розмови.

Водночас, у повідомленні прес-служби СБУ у відповідь на інформацію "Української правди" про те, що за її журналістом ведеться стеження і прослуховування, повідомили, що слідчі дії стосовно журналіста видання здійснювалися у рамках закону.