За відповідне рішення проголосували 253 нардепи.

Відповідно до ухваленого закону, до статті про правові основи діяльності РНБО включається норму, що Радбез затверджує регламент своєї роботи, який поряд з законом "Про Раду національної безпеки і оборони" встановлює порядок роботи РНБО.

До компетенції РНБО закон вводить координацію і контроль діяльності органів влади у сфері протидії корупції, забезпечення громадської безпеки та боротьби зі злочинністю. Зміни передбачають, що РНБО зможе не тільки подавати пропозиції президенту, але й приймати рішення з низки питань, таких як: визначення стратегічних національних інтересів України, удосконалення системи забезпечення нацбезпеки та організації оборони, реорганізації та ліквідації органів виконавчої влади у цій сфері, проект державного бюджету по статтях, пов'язаних із забезпеченням нацбезпеки і оборони.

Крім того, Радбез зможе приймати рішення з питань заходів політичного, економічного, військового, інформаційного, іншого характеру відповідно до масштабу потенційних та реальних загроз національним інтересам України, а також "з питань оголошення стану війни, загальної або часткової мобілізації, введення воєнного або надзвичайного стану".

РНБО також зможе приймати рішення щодо невідкладних заходів із розв'язання кризових ситуацій, які загрожують національній безпеці.

Передбачається, що, у разі дострокового припинення повноважень президента України, виконання обов'язків глави РНБО покладається на голову Верховної Ради, а не на прем'єр-міністра, як це було раніше.

Нова редакція закону про РНБО передбачає, що членами Радбезу, крім встановленого складу, можуть бути особи, визначені президентом. Відповідно до закону, апарату Радбезу присвоюється статус юридичної особи. "Рішення РНБО, введені в дію указами президента України, є обов'язковими для виконання органами виконавчої влади", — йдеться в законопроекті.

Крім того, секретар РНБО вносить на розгляд Радбезу пропозиції щодо законопроекту про державний бюджет України по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони.

Зміни передбачають, що повноваження заступників секретаря РНБО визначає не президент України, а секретар Радбезу, який також вносить главі держави пропозиції щодо призначення своїх заступників.