За відповідне рішення проголосували 234 нардепи.

Закон передбачає, що до суб’єктів боротьби з тероризмом відтепер відносять Держслужбу спецзв’язку, Службу зовнішньої розвідки та інших визначених президентом посадових осіб.

Армії дозволили застосовувати силу для припинення діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань і "брати участь у затриманні осіб, а у випадках, коли їх дії реально загрожують життю та здоров’ю заручників, учасників АТО або інших осіб – їх знешкодження".

Прикордонникам дозволили надавати АТО необхідну "не тільки на території пунктів пропуску через держкордон, а й взагалі на всій території під час проведення АТО".

Дивіться також: Кільце АТО стискається, — командир батальйону "Донбас" [Відео]

Крім того, законом передбачено можливість залучення та використання "у широкомасштабних, складних антитерористичних операцій у регіоні сил та засобів (особовий склад та спеціалісти окремих підрозділів, військових частин, зброя, бойова техніка, спеціальні і транспортні засоби, засоби зв’язку, інші матеріально-технічні засоби)" Служби безпеки, МВС, Нацгвардії, Збройних сил, прикордонників, служби спецзв’язку, УДО.

Також у документі йдеться, що "можуть вводитися додаткові обмеження прав і свобод громадян, а також на вимогу керівників учасників АТО, підприємства, установи та організації, що знаходяться в районі проведення АТО, повинні будуть частково або повністю припиняти свою роботу".

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію для перевірки використання коштів, перерахованих громадянами на підтримку Збройних Сил України.