За це проголосував 271 нардеп.

За словами керівника парламентського комітету у закордонних справах Анни Гопко, (фракція "Самопоміч"), текст заяви Верховної Ради стосується звернення до Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї НАТО, національним парламентам держав світу з приводу останніх терористичних атак в Україні.

Парламент закликає міжнародних партнерів України визнати Російську Федерацію державою-агресором, державою, яка підтримує і фінансує тероризм на державному рівні і блокує діяльність Ради безпеки ООН. Також "ДНР" та "ЛНР" визнати терористичними організаціями, не допустити безкарності винних за злочини проти людяності. Також посилити тиск на РФ шляхом введення нових обмежувальних заходів,
— зазначила Гопко.

Як зазначила голова комітету, зазначені заходи потрібні для того, щоб змусити російське керівництво виконати в повному обсязі всі пункти мінських угод, скасувати незаконну анексію Криму, звільнити заручників-громадян України, які незаконно утримуються на території РФ, зокрема, члена делегації українського парламенту в ПАРЄ Надію Савченко.

"Парламент також закликає обмежити повноваження російської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи до тих пір, поки РФ не припинить ігнорувати вимоги міжнародного демократичного співтовариства, і закликав надати Україні необхідну військову і фінансову допомогу з метою посилення її оборонних можливостей, а також гуманітарну допомогу для постраждалого мирного населення, внутрішньо переміщених осіб і сприяти відновленню критичної інфраструктури на Донбасі", — пояснила вона.