Згідно з даними групи, за більшість убивств, скоєних 20 лютого, найімовірніше відповідальні бійці "Беркуту".

Водночас гіпотезу, що майданівців розстрілювали свої ж, дорадча група відкинула. Адже балістичний аналіз свідчить, що більше 30 людей загинули від пострілів з барикади, де були силовики. Крім того щонайменше трьох євромайданівців застрелили з боку готелю "Україна", або ж з Консерваторії. Ще десятьох — із дахів прилеглих будинків. Щодо участі "третьої сторони" достатніх доказів наразі немає.

Аби дослідити всі аспекти, потрібно більше інформації від ГПУ, МВС та СБУ. Та ці структури працюють неузгоджено. Та ще й перешкоджають розслідуванню.

Прокуратура повинна забезпечити ефективну співравцю двох інших органів влади. Основна відповідальність на нашу думку, саме на МВС та СБУ. Група також висловлює занепокоєння щодо рішень судів, які підірвали ефективність розслідування,
— заявив голова Міжнародної дорадчої групи Ніколас Братц.

МВС на такі звинувачення швидко відреагувало офіційною заявою. У відомстві назвали заяву Братца необґрунтованою. Мовляв, міністерство нікому не перешкоджало, а співпраця з іншими відомствами є. А дані дорадчої групи у МВС назвали "застарілими".

Саме сьогодні Генпрокуратура оголосила в розшук колишніх керівників київської міліції за штурм Майдану. Йдеться про атаку в ніч проти 19-того лютого. Тоді загинуло 13 людей та понад 130 зазнали поранень.